Σινεμα και ταξιδι : 7+1 διαφορετικοι κινηματογραφικοι προορισμοι

Ο κινηματογράφος και τα ταξίδια, είτε άμεσα είτε έμμεσα, πάνε πάντα μαζί. Δεν είναι λίγες φορές λοιπόν που οι παραγωγοί έχουν βγει έξω από τα studios και έχουν εκμεταλλευτεί την μαγεία του φυσικού ή ανθρώπινου περιβάλλοντος για τις ανάγκες τους. Στο άρθρο αυτό θα βρεις συγκεντρωμένους 7+1 πιο εναλλακτικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς που έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην μεγάλη οθόνη.

Μάλτα

Το νησί των Σταυροφόρων είναι μια χώρα ιδανική για όσους ψάχνουν μια σύντομη και οικονομική απόδραση σε ένα μέρος με 3000 ώρες ηλιοφάνειας τον χρόνο. Ακροβατώντας ανάμεσα σε Ευρώπη και Αφρική, είναι ένα νησί με αρκετές αντιθέσεις. Μεταξύ άλλων ο επισκέπτης μπορεί να δει γραφικές μεσαιωνικές πόλεις, βραχώδη τοπία όπως στο νησί Gozo και εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα. Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ
Που την έχεις δει; Popeye, Munich, Troy, The Count of Monte Cristo, Assassin's Creed

img_20160425_140515

 

Φλωρεντία, Ιταλία

Η πόλη στην οποία μεγαλούργησε η Αναγέννηση και μία από τις πιο ρομαντικές της Ιταλίας, είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτεί οπωσδήποτε όποιος αγαπάει την χώρα αυτή. Ίσως να μην έχει την μεγαλοπρέπεια της Ρώμης ή τον κοσμοπολίτικο αέρα του Μιλάνου, όμως μια βόλτα στους δρόμους της είναι αρκετή να σε πείσει γιατί η Τοσκάνη είναι το διαμάντι της Ιταλίας.
Που την έχεις δει; Hannibal, The Dark Knight Rises, Inferno.

19708789432_73488a98eb_k

Πηγή

Ισλανδία

Μια χώρα που όμοια της δεν υπάρχει Στην μέση του Ατλαντικού σχεδόν, έχει μια άγρια ομορφιά που είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια αν δεν την έχεις ζήσει. Καταρράκτες, ηφαίστεια, θερμοπηγές (τα γνωστά gazers) και πολλά άλλα είναι μόνο μερικά από αυτά για τα οποία οι Ισλανδοί έχουν να υπερηφανεύονται και τα οποία δεν μπορούν να βρεθούν αλλού. Για αυτό άλλωστε είναι ο πιο “εξωτικός” προορισμός της Ευρώπης.
Που την έχεις δει; Die Another Day, Interstellar, Star Wars : The Force Awakens, Batman Begins + Game of Thrones

14867965290_fe4974eecb_k

Πηγή

Ανδαλουσία, Ισπανία

Πολλοί λένε ότι οι κάτοικοι της Ανδαλουσίας είναι οι πιο εκδηλωτικοί και πρόσχαροι σε ολόκληρη την Ισπανία. Κάτι το οποίο μπορεί να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι και όποιος επισκεφτεί τον νότο της Ιβηρικής. Μερικά από τα μέρη που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς είναι η Γρανάδα με το φημισμένο φρούριο Alhambra, η Σεβίλλη με τους εκπληκτικούς δημόσιους χώρους της και η παραθαλάσσια Almeria.
Που την έχεις δει; Lawrence of Arabia, Indiana Jones and the Last Crusade, Summer Rain, Doctor Zhivago

13631495815_6bcb31ea37_k

Πηγή

Σκωτία

Οι Σκωτσέζοι μπορεί να θεωρούνται Βρετανοί, όμως διαφέρουν από τους υπόλοιπους κατοίκους της Γηραιάς Αλβιώνας. Έτσι και η περιοχή τους, που είναι ένα must αν αγαπάτε την Μεγάλη Βρετανία, η οποία φυσικά δεν περιορίζεται μόνο στο Λονδίνο, το Λίβερπουλ ή τις άλλες πόλεις της Αγγλίας. Από την “Αθήνα του Βορρά”, το Εδιμβούργο, μέχρι τα Highlands για όσους ψάχνουν την περιπέτεια, η Σκωτία είναι πράγματι ένα μοναδικό μέρος.
Που την έχεις δει; Braveheart, Trainspotting, Monty Python and the Holy Grail, Harry Potter Series

14668225984_ce85557572_k

Πηγή

Σικελία, Ιταλία

Το νησί στα νότια της Ιταλικής χερσονήσου, διαφέρει αισθητά από την υπόλοιπη χώρα. Κι αυτό γιατί ο τουρισμός δεν το έχει αγγίξει ιδιαίτερα και διατηρεί μέχρι και σήμερα ακέραια σε πολλά σημεία την παράδοση του. Είναι μια περιοχή που ενδείκνυται ιδιαίτερα για τους λάτρεις της γαστρονομίας και όσους θέλουν μεταξύ άλλων να δουν από κοντά το ξακουστό Παλέρμο ή να επισκεφτούν τους πρόποδες του ηφαιστείου της Αίτνας.
Που την έχεις δει; The Godfather Series, Cinema Paradiso, Malena, Palermo Shooting

5462859976_5069977f14_b

Πηγή

Μασσαλία, Γαλλία

Το μεγάλο γαλλικό λιμάνι και πρώην ελληνική αποικία, αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να δουν και μια άλλη πλευρά της Γαλλίας, διαφορετική από αυτή του Παρισίου. Οι πολλοί μετανάστες που αποτελούν τον πληθυσμό της, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό υπόβαθρο. Σημαντικό κέντρο επίσης τόσο για τον πολιτισμό του όσο και για την φημισμένη κουζίνα του.
Που την έχεις δει; The French Connection, The Transporter, Taxi

7895186806_dad176232a_k

Πηγή

Βαλκάνια

Ας κλείσουμε το άρθρο και με μια επίσκεψη στην “γειτονιά” μας. Στα πολύπαθα Βαλκάνια, έναν από τους λιγότερο διαδεδομένους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, τα οποία όμως κρύβουν τόσα μυστικά. Και μπορεί να μην τα έχει δει σε πάρα πολλά διεθνή films, όμως ο βαλκανικός κινηματογράφος έχει προσφέρει ορισμένες ταινίες που έχουν αγαπηθεί από τους σινεφίλ και έχουν αναδείξει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Μια γωνιά της Ευρώπης λίγες ώρες μόλις μακριά από εμάς και ιδανική και για road-trips!
Που τα έχεις δει; No Man's Land, Welcome to Sarajevo, Underground

747112184_04d21fb9ce_b

Πηγή

Leave a comment