Birthday Post : 2 χρονια The Travel Issue

Σήμερα το blog κλείνει επίσημα 2 χρόνια. 731 ημέρες από τότε που έκανε την εμφάνιση του στον ιντερνετικό κόσμο ως μια προσπάθεια να μοιραστώ κι εγώ κάποιες από τις ταξιδιωτικές εμπειρίες μου και tips. Σε αυτό το κείμενο κάνω μια σύντομη καταγραφή των προσωπικών μου σκέψεων για αυτό το διάστημα ύπαρξης του, τι έχει προσφέρει αλλά και τι ίσως όχι, αλλά και κάποιες σκέψεις για το μέλλον.

Ήταν ένα απόγευμα Φεβρουαρίου του 2015 όταν το The Travel Issue βγήκε επίσημα “στον αέρα”. Έχοντας ήδη μια προϋπηρεσία στο blogging, σε σελίδες αθλητικού περιεχομένου κυρίως, υπήρχε για αρκετό διάστημα τότε η σκέψη να δημιουργήσω και κάτι ακόμα. Η λύση ενός ταξιδιωτικού blog ήταν αυτομάτως μια καλή απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, αφ'ενός διότι είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου ασχολίες (για πολλούς λόγους) και αφ'ετέρου διότι ήξερα πως με λίγη δουλειά, θα μπορούσε σίγουρα να φέρει το κάτι καινούριο ή το κάτι διαφορετικό. Άλλωστε η κύρια αρχή πάνω στην οποία στηρίχτηκε και στηρίζεται μέχρι τώρα είναι οτι αποτελεί κάτι προσωπικό, μια καταγραφή/παρουσίαση ιδεών, γεγονότων κτλ μέσα από ένα προσωπικό πρίσμα. Και για αυτό δεν είναι αναγκαίο, πιθανότατα ούτε πρέπει, να μπει σε κάποια καλούπια του “πρέπει”.

20160914_155028

Στο πρώτο ταξίδι εκτός Ευρώπης, στην Αρμενία

Μετά από έναν δοκιμαστικό ίσως χρόνο, το τελευταίο έτος το The Travel Issue έκανε ορισμένα βήματα προς τα εμπρός. Το γεγονός βέβαια ότι είτε λόγω σπουδών είτε λόγω εργασίας στο εξωτερικό για ένα διάστημα (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) πιθανότατα να μην αφιέρωσα τον χρόνο που χρειαζόταν, αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα. Αυτό όμως συνδέεται και με το στοιχείο που αναφέρθηκε πριν, καθώς έτσι δεν υπήρχε πίεση ούτε για να γράφω 3 – 4 κείμενα την εβδομάδα ούτε είχε σαν αυτοσκοπό να γίνει από τα τοπ στο είδος του. Βέβαια αυτό δεν συνεπάγεται και ότι δεν πρέπει και μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα, τόσο σε σχέση με αυτά που προσφέρει όσο και με αυτά που λαμβάνει, αφού λένε πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Σίγουρα πάντως όταν βλέπεις οτι τους 12 μήνες που μεσολάβησαν είχες επισκέπτες από περίπου 120 διαφορετικές χώρες και ακούς φίλους και γνωστούς να λένε μια καλή κουβέντα για αυτά που ανεβάζεις, είναι μια επιβράβευση.

20160327_104905

Τα σοκάκια της Μάλτας, πηγή έμπνευσης πολλών άρθρων το περασμένο έτος

Τον τελευταίο χρόνο λοιπόν μπόρεσα να γεμίσω με νέα posts και το blog και τους λογαριασμούς του στα Social Media, έστω κι αν λόγω χρόνου δεν είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ αρκετούς νέους προορισμούς. Ακόμα κι έτσι είδα αρκετά νέα μέρη κι εικόνες, ειδικά από την Μάλτα που με φιλοξένησε για 6 μήνες πέρσι, εμπειρίες που σίγουρα σε βοηθάνε στην ζωή. Έμαθα καινούρια πράγματα για το blogging, το The Travel Issue αύξησε κι άλλο την απήχηση του προσελκύοντας νέο αναγνωστικό κοινό, μέχρι και στον τρόπο γραφής ή προώθησης στα Social Media θεωρώ πως έκανα πρόοδο, αν και ακόμα μπορούν να γίνουν κι άλλα. Αν με ρώταγες πάντως για το πιο σημαντικό κέρδος κατά το δεύτερο έτος (ή και λίγο γενικότερα ίσως), θα έλεγα ότι ήταν η δυνατότητα να γνωρίσω είτε από κοντά είτε μέσω διαδικτύου άλλους bloggers από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Bloggers που διαβάζεις τα κείμενα τους, τους δίνει thumbs up για την παρουσία τους στον χώρο αυτό κι όταν τους γνωρίζεις βλέπεις πόσα κοινά έχετε ή τι μπορείς να μάθεις από αυτούς. Έστω κι αν δεν κυμαίνεστε ακριβώς στον ίδιο τρόπο προσέγγισης, όλοι θα έλεγα ότι δίνουν το κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο κι από όλους έχω πάρει κάτι.

20160615_192858

Ρώμη και Fontana di Trevi

Τι έπεται για τον επόμενο χρόνο; Φυσικά νέα ταξίδια και περιπλανήσεις που θα προσφέρουν αρκετό υλικό. Περαιτέρω βελτίωση στον τρόπο γραφής αλλά και στο περιεχόμενο που παρουσιάζεται, αλλά και φυσικά ακόμα πιο ενεργή παρουσία στην κοινότητα των bloggers ελπίζω. Το πιο ουσιαστικό όμως πλάνο ίσως είναι η επιθυμία να μετατραπεί το The Travel Issue από blog σε website πλέον. Μιας και νομίζω ότι έφτασε ο καιρός να προχωρήσει και σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή της εμφάνισης και της λειτουργικότητας. Μια αλλαγή που μπορεί να πάρει λίγο καιρό, αλλά σίγουρα θα είναι προς το καλό. Προς το παρόν, συνεχίζουμε δημιουργικά και με την ίδια θέληση και... keep travelling!

Κωνσταντίνος

20161005_164002

Και η αγαπημένη Αθήνα, με τις πολλές καθημερινές και μη ιστορίες της 

3 thoughts on “Birthday Post : 2 χρονια The Travel Issue

Leave a comment