Birthday post : 1 χρονος The Travel Issue!

1 χρόνος The Travel Issue. 1 χρόνος λοιπόν από τότε που πήρα την απόφαση να δημιουργήσω κάτι ώστε να μπορώ να μοιράζομαι και γραπτώς ένα από τα μεγαλύτερα πάθη μου : τα ταξίδια. Ήταν μια διαδρομή που όπως και οτιδήποτε άλλο περιελάμβανε δυσκολίες, ήθελε αρκετή υπομονή όμως 12 μήνες μετά το μόνο που έχει αφήσει είναι μια ευχάριστη εμπειρία και πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια.

Η αλήθεια είναι ότι στις 16 Φεβρουαρίου του 2015 όταν το blog έβγαινε στον “αέρα”, δεν γνώριζα που θα βρίσκεται μετά από έναν χρόνο. Όσο ενθουσιασμένος κι αν είσαι, δεν είναι κάτι που από την μια μέρα στην άλλη θα πετύχει. Σίγουρα χρειάζεται μπόλικη δουλειά, τόσο όσον αφορά το περιεχόμενο όσο και σε σχέση με την ποιότητα των κειμένων, αλλά και θέληση. Το κυριότερο όμως που έμαθα ίσως όλο αυτό το διάστημα είναι ότι πρέπει να διατηρείς την αυθεντικότητα σου και να γράφεις πρώτα για σένα και μετά για τους άλλους. Εξάλλου αυτό που αποτελούσε και αποτελεί από τις βασικές μου αρχές είναι να αφήνεις τον κόσμο να “αγκαλιάζει” αυτός την προσπάθεια σου και όχι να ψάχνεις τρόπο για να γίνεις εσύ αρεστός, αποκλίνοντας όμως από τα πιστεύω και τα θέλω σου.

DSCF1805_compressed

Newcastle και Tynemouth - Φεβρουάριος 2015

Για αυτό η καλύτερη επιβράβευση είναι να ακούς από συγγενείς, φίλους ή κυρίως αγνώστους ένα “μπράβο”. Να σε συγχαίρουν για την δουλειά που κάνεις και να σου λένε ότι θα έχουν τα κείμενα σου υπόψη τους όποτε χρειαστούν. Κακά τα ψέματα βέβαια όλοι, συμπεριλαμβανομένου κι εμού, ενδιαφέρονται και για τα νούμερα. Άλλωστε τι καλύτερο ίσως από το να είσαι σε θέση να λες ότι έχεις εκατοντάδες ή χιλιάδες επισκέπτες την ημέρα και fans. Και σίγουρα πιστεύω ότι το The Travel Issue θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο επιτυχημένο. Όμως πολλές φορές μόνο και μόνο το να ακούς έναν καλό λόγο για αυτό που κάνεις και να ξέρεις ότι υπάρχουν κάποια άτομα που αναγνωρίζουν την προσπάθεια σου, είναι αρκετό και σου δίνει κουράγιο να συνεχίσεις.

20150703_103437_compressed

Μάλτα - Ιούλιος 2015

Ο κόσμος στην χώρα μας ίσως τα τελευταία χρόνια μόλις έχει αρχίσει να εξοικοιώνεται με την ιδέα του travel blogging. Έστω και σαν ερασιτέχνης Έλληνας travel blogger, μπορώ πάντως να πω ότι είναι σημαντική εμπειρία να βρίσκεσαι σε αυτή την κοινότητα. Ακόμα και αν με πολλούς από αυτούς δεν έχουμε συστηθεί ή γνωριστεί καν, όλοι τους κάνουν πολύ καλή δουλειά κι έχουν βοηθήσει με τον δικό τους τρόπο και την έμπνευση που προσφέρουν να φτάσει μέχρι εδώ το The Travel Issue, έστω κι αν δεν το γνωρίζουν.

Όπως έχουν βοηθήσει και άλλα άτομα, είτε με το να στείλουν τις δικές τους φωτογραφίες και ιστορίες, είτε με το να κάνουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους για το πως μπορεί να βελτιωθεί το blog αλλά και η όλη εμπλοκή στον τομέα του blogging και των ταξιδιωτικών εμπειριών. Στους οποίους θέλω να πω επίσης ένα “ευχαριστώ” που έβλεπαν πράγματα τα οποία εγώ δεν έβλεπα.

DSCF2560_compressed

Κρακοβία - Οκτώβριος 2015

Κλείνοντας, ελπίζω σε ένα χρόνο από τώρα το The Travel Issue όχι μόνο να είναι ακόμα εδώ, αλλά να έχει μεγαλώσει κι άλλο. Εύχομαι κάτι το οποίο ξεκίνησε από μια εντελώς ερασιτεχνική προσπάθεια να γίνει περισσότερο γνωστό και γεμάτο καλό περιεχόμενο. Α, και κυρίως να συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε, γιατί κανένα βιβλίο και καμία ταινία δεν θα σου μάθουν αυτά που μπορεί να σου μάθει ένα ταξίδι!

Πηγή φωτό εξωφύλλου

Leave a comment