Τα 15 στοιχεια που σε κανουν εναν travel addict

Η αλήθεια είναι ότι το παρόν άρθρο είχα στο νου μου καιρό να το γράψω. Από τότε δηλαδή που συνειδητοποίησα ότι μετά από κάποιο σημείο δεν υπάρχει γυρισμός. Με άλλα λόγια, αν ξεκινήσεις τα ταξίδια μετά όχι μόνο δεν μπορείς να αποβάλλεις αυτό το «μικρόβιο» αλλά ίσα-ίσα που αυτό εξαπλώνεται περισσότερο. Έτσι προσπάθησα να καταγράψω ορισμένα από τα στοιχεία που διαπίστωσα, όλο αυτό το διάστημα.


1. Οι low-cost αεροπορικές εταιρείες και οι μεγάλες αναμονές δεν σε ενοχλούν πλέον. Δεν είσαι ο τύπος ταξιδιώτη που τον πειράζει η ταλαιπωρία ή ακόμα και να περνάει αρκετές ώρες μέχρι την επόμενη πτήση του.
2. Σταδιακά αρχίζεις να σκέφτεσαι όλο και περισσότερο να κάνεις ταξίδια μόνος σου. Να πάρεις τα πράγματα σου και να φύγεις κάπου που ξέρεις ότι θα ήταν δύσκολο να βρεθείς με παρέα. Κοινώς, solo travelling was made for you!
3. Κοιτάς για λιγότερο γνωστούς και περιπετειώδεις προορισμούς. Πιθανόν δηλαδή να προτιμήσεις την Βαρσοβία από το Παρίσι, το Βελιγράδι από το Λονδίνο ή ακόμα και κάποια χώρα της Αφρικής ή της Ασίας από κάποια ευρωπαϊκή.

DSCF1585_compressed

Κοντά στα σύνορα Ουγγαρίας - Κροατίας, σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Ε.Ε.

4. Ξέρεις απ’έξω όλη την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις σε αεροδρόμια, λιμάνια ή σταθμούς τρένων και λεωφορείων. Έχεις υπολογίσει μέχρι και πόση ώρα θα σου χρειαστεί να περάσεις όλα τα στάδια μέχρι να επιβιβαστείς.
5. Σκέφτεσαι ήδη το επόμενο ταξίδι σου, όσο βρίσκεσαι στο τρέχον. Είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά και λες «τώρα που ήρθα κι εδώ, μου μένει να πάω εκεί». Κι όταν γυρνάς, αρχίζεις να το κανονίζεις.
6. Δεν κάνεις οικονομίες για να πάρεις ένα παραπάνω ποτό το Σαββατόβραδο ή να αγοράσεις το ρούχο που σε εντυπωσίασε στην βιτρίνα, αλλά για να μαζέψεις χρήματα προκειμένου να φύγεις για άλλο ένα ταξίδι.
7. Ξέρεις πώς να πας σε μέρη που δεν έχεις επισκεφτεί ακόμα! Όπως ας πούμε πώς να πας από το αεροδρόμιο της Ρώμης στο κέντρο της πόλης, ή ακόμα και ποιο αεροδρόμιο βρίσκεται πιο κοντά σε κάποια πόλη.
8. Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν βλέπεις αεροπλάνο είναι να προσπαθήσεις να αναγνωρίσεις την εταιρεία στην οποία ανήκει. Το οποίο συνήθως καταφέρνεις μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.
9. Έχεις γίνει ένας info maniac. Τι εννοώ με αυτό; Προσπαθείς να μάθεις τα πάντα για τις χώρες του κόσμου. Σημαία, πρωτεύουσα, ιστορία, μερικές λέξεις κι άλλα πολλά. Ακόμα κι αν ξέρεις ότι μπορεί να μην βρεθείς ποτέ εκεί!

20150711_003718_compressed
10. Το Skyscanner έχει γίνει από τις ιστοσελίδες που επισκέπτεσαι πιο συχνά. Πιάνεις κλεφτά τον εαυτό σου να μπαίνει και να κοιτάει για πτήσεις σε άσχετες στιγμές, ψάχνοντας έμπνευση.
11. Όλο και περισσότερα πράγματα που κοσμούν την ντουλάπα ή το σπίτι σου, προέρχονται από κάποιο ταξίδι σου. Ακόμα και τα φαγητά που μαγειρεύεις, μπορεί πλέον να είναι πιο διεθνή.
12. Αρχίζεις και συλλέγεις αντικείμενα από τις χώρες που επισκέπτεσαι. Όπως χάρτες, νομίσματα ή εισιτήρια από ΜΜΜ και μουσεία.
13. Οι φίλοι και συγγενείς σου έχουν αρχίσει να σε ρωτάνε όλο και πιο συχνά πότε και που είναι η επόμενη εξόρμηση σου.
14. Είσαι σε θέση να φτιάχνεις την βαλίτσα σου με το μάτι. Από το πόσα πράγματα θα πάρεις ώστε να μην είναι ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα απ’όσα θα χρειαστείς, μέχρι και το πόσο θα ζυγίζει στο περίπου.
15. Το να χαθείς σε ένα άγνωστο μέρος είναι από τα τελευταία πράγματα που φοβάσαι. Για την ακρίβεια μερικές φορές μπορεί να το επιδιώκεις κιόλας.

Εσύ έχεις κάποιο άλλο να προσθέσεις; Στόχος μου είναι σταδιακά να προσθέσω κι άλλα σημάδια. Μέχρι τότε, happy travels!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s