Εισαι ταξιδιωτης; Αυτες ειναι οι 8 εφαρμογες που πρεπει να εχεις στο κινητο σου

Η τεχνολογία και τα smartphones πιο συγκεκριμένα έχουν γνωρίσει ραγδαία εξάπλωση την τελευταία δεκαετία, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από εμάς να είμαστε κάτοχοι ενός. Καθημερινά τίθενται σε κυκλοφορία δεκάδες εφαρμογές για αυτά που έχουν προσφέρει πολλές ευκολίες. Επειδή όμως και τα ταξίδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, το The Travel Issue σας παρουσιάζει τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για Android και iOS.

Trip Advisor

Πρόκειται για την έκδοση για κινητά της γνωστής ιστοσελίδας. Όπου κι αν βρεθείτε, αποτελεί το «Ευαγγέλιο» σας. Απλά πληκτρολογείτε μια τοποθεσία και σας βγάζει τα πάντα. Από διαθέσιμα καταλύματα και εστιατόρια μέχρι αξιοθέατα και διάφορες δραστηριότητες. Επιλέγοντας μάλιστα κάποιο από αυτά, εκτός από τις σχετικές πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να διαβάσετε και κριτικές από τους επισκέπτες του ή ακόμα και να αφήσετε την δικιά σας.

androidpit.info

Πηγή

Maps.me

Μπορεί το Google Maps να είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία χαρτών, ωστόσο είναι απαραίτητη η σύνδεση στο internet για να το χρησιμοποιήσετε πλήρως. Κάτι το οποίο δεν είναι πάντα δυνατόν, ειδικότερα αν βρίσκεστε στο εξωτερικό. Με την συγκεκριμένη όμως εφαρμογή δεν χρειάζετε να ανησυχείτε για αυτό. Απλά επιλέγετε από μια τεράστια λίστα χωρών εκείνη που επιθυμείτε, και κατεβάζετε στο κινητό σας αναλυτικούς χάρτες όλης της επικράτειας της. Μπορείτε ακόμα να βρείτε σημεία ενδιαφέροντος, να πλοηγηθείτε ή να ανακαλύψετε διαδρομές πεζοπορίας.

Screenshot_2015-10-05-19-01-07

XE Currency

Φαντάζομαι δεν είναι και λίγες οι φορές που έχετε βρεθεί σε μια χώρα που δεν χρησιμοποιούν Ευρώ και έχετε συχνά το μυαλό σας στο να κάνετε σύγκριση τιμών ώστε να διατηρηθείτε εντός μπάτζετ. Κάποιες φορές αυτό είναι εύκολο, άλλες όμως πιο δύσκολο. Το XE Currency σας βοηθάει να μετατρέπετε εύκολα από οποιοδήποτε νόμισμα σε άλλο. Ενημερώνεται μάλιστα σε ζωντανό χρόνο, οπότε σας παρέχει απάντηση με τεράστια ακρίβεια.

XE-Currency-app-3

Πηγή

Google Goggles

Άλλο ένα ευχαριστώ στην Google. Βρήκατε κάποιο αξιοθέατο και θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτό; Τραβάτε μια φωτογραφία με το κινητό σας και θα ανακατευθυνθείτε στην αντίστοιχη σελίδα της Wikipedia. Η βάση δεδομένων της επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς, οπότε όλο και περισσότερες καταχωρήσεις είναι διαθέσιμες. Το σίγουρο είναι πάντως ότι πολλές φορές θα σας δώσει την δυνατότητα να μάθετε περισσότερα από το να διαβάσετε έναν οδηγό ή να ρωτήσετε έναν ντόπιο.

goggles_golden_gate_bridge_overlay_results

Πηγή

City guides and offline maps

Μια ακόμα εφαρμογή offline χαρτών, μόνο που η συγκεκριμένη περιλαμβάνει επίσης οδηγούς και με τα top σημεία κάθε πόλης, καθώς και που μπορείτε να βγείτε ή τι να δείτε. Ενώ μπορείτε να αφήσετε κι εσείς το «στίγμα» σας για τους υπόλοιπους χρήστες με τις συμβουλές σας. Συνολικά υπάρχουν παραπάνω από 100 μεγάλες πόλεις παγκοσμίως, οπότε αποτελεί μια πολύ καλή λύση για όλους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε και να κατεβάσετε στο κινητό σας τον προορισμό σας!

Screenshot_2015-10-05-19-17-27 (1)

 

FlightAware Flight Tracker

Ίσως η καλύτερη και πιο πλήρης όσον αφορά τις αεροπορικές πτήσεις. Παρέχει πληροφορίες για κάθε πτήση, όπως το αεροδρόμιο και την ώρα αναχώρησης και άφιξης, πιθανές καθυστερήσεις καθώς και έναν χάρτη που σας δείχνει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται οποιοδήποτε αεροπλάνο και την πορεία που διαγράφει. Αν το επιθυμείτε κιόλας έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε μια πτήση και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για αυτή ώστε να ενημερώνεστε συνέχεια και να παρακολουθείτε την εξέλιξη της.

apps.50619.9007199266248673.63d1e5dc-86e2-484a-a625-771dee8a2074

Πηγή

WiFi Finder

Ας το παραδεχτούμε. Όλοι έστω και μια φορά έχουμε βγει στην αναζήτηση ελεύθερου WiFi σε δημόσιο χώρο. Είτε λόγω του ότι δεν πιάνουμε καλό σήμα είτε διότι δεν διαθέτουμε αρκετά MB στο 3G δίκτυο μας. Η παρούσα εφαρμογή σας λύνει τα χέρια, αφού εντοπίζει όλα τα δίκτυα, ανοικτά ή όχι, στην κοντινή περιοχή. Και μάλιστα σας δείχνει στον χάρτη που βρίσκονται. Το μόνο μειονέκτημα όπως είναι φυσικό είναι ότι πρέπει να είστε online για να το χρησιμοποιήσετε, συνεπώς χρησιμεύει ουσιαστικά για τους δύο προαναφερθέντες λόγους.

unnamed

Πηγή

iTranslate

Αποτελεί μια εναλλακτική λύση μετάφρασης. Επειδή όταν είστε εκτός Ελλάδας όλο και κάπου θα χρειαστεί να αναζητήσετε μια φράση στα αγγλικά που δεν γνωρίζετε ή να μιλήσετε στην τοπική γλώσσα, το iTranslate θα σας βοηθήσει σημαντικά. Στα μεγάλα του πλεονεκτήματα οι σχεδόν 100 γλώσσες που περιλαμβάνει, καθώς και η φωνητική υποστήριξη που σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλή. Επίσης μπορείτε να αποθηκεύσετε φράσεις ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτές αργότερα.

itranslate-960x568

Πηγή

* Η φώτο εξωφύλλου προέρχεται από την telegraph

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s