5 tips για ενα οικονομικο ταξιδι

Το να ταξιδέψεις στο εξωτερικό σίγουρα δεν είναι και το πιο φτηνό πράγμα που μπορείς να κάνεις. Μόνο και μόνο τα μεταφορικά πολλές φορές μπορεί να ισούνται με τον μισθό μισού ή ολόκληρου μήνα. Ωστόσο οι εμπειρίες και οι εικόνες που θα συγκεντρώσεις αξίζουν με το παραπάνω. Για αυτό λοιπόν υπάρχουν μερικά κόλπα τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν προκειμένου να έχετε ένα οικονομικό ταξίδι, χωρίς να χάσετε σε ποιότητα.

Μην υποτιμάτε τα hostel

Τα hostel για πολλούς είναι μια αρκετά «δευτερούσα» λύση. Αναμφισβήτητα τους προβληματίζει η ιδέα ότι θα κοιμούνται σε έναν χώρο μαζί με άτομα που δεν γνωρίζουν, θα χρησιμοποιούν ένα κοινόχρηστο μπάνιο ή θα έχουν λιγότερες παροχές συχνά απ΄ότι σε ένα ξενοδοχείο. Και τα 3 είναι αλήθεια. Όμως είναι αμελητέα σε σχέση με τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε. Σκεφτείτε ότι σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις μπορείτε να βρείτε κρεβάτι σε θαυμάσια hostel και σε τιμή που δεν ξεπερνά τα 10 – 15 ευρώ, τα μισά και λιγότερα δηλαδή απ’ όσα θα δίνατε για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Ειδικά από την στιγμή που θα ξοδεύετε λίγες ώρες την ημέρα σε αυτό, θα σας ενοχλήσει ελάχιστα. Συν το γεγονός ότι θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε γνωριμίες με άτομα από όλον τον κόσμο που καταφεύγουν σε αυτά.

hostels_277

 

Low-cost αεροπορικές και ευκαιρίες

Οι low-cost εταιρείες τα τελευταία χρόνια αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Αιτία το γεγονός ότι μπορούν να σας ταξιδέψουν σε αρκετούς προορισμούς της Ευρώπης με ελάχιστο κόστος. Ειδικά στις περιπτώσεις που το ταξίδι σας δεν ξεπερνά τις 4 – 5 μέρες, είναι ότι καλύτερο. Μπορεί να έχουν το κακό ότι επιτρέπουν συνήθως μόνο μια χειραποσκευή ή μικρή βαλίτσα δωρεάν και ότι οι εν πτήσει παροχές είναι περιορισμένες, αλλά αν ταξιδέυετε για λιγότερο από 2 – 3 ώρες δεν θα έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα. Στην Ελλάδα εξυπηρετούν κυρίως Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά, ενώ το καλοκαίρι επεκτείνονται και στα νησιά. Επιπλέον ένα tip που δεν γνωρίζουν αρκετοί είναι ότι σε αρκετές πτήσεις μπορείτε να βρείτε φτηνότερα εισιτήρια αν κλείσετε λίγες μέρες πριν την αναχώρηση, αφού οι εταιρείες ψάχνουν να γεμίσουν τα αεροσκάφη.

cheap-flights-south-africa

 

Περπάτα πολύ. Πάρα πολύ!

Λένε ότι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις μια πόλη είναι περπατώντας την. Έτσι προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις τα πόδια σου μέχρι αυτά να σε πονέσουν. Ειδικά στις πόλεις όπου η κίνηση είναι ανυπόφορη ή η δημόσια συγκοινωνία ελλιπής, πολλές φορές θα διαπιστώσεις ότι θα φτάσεις ευκολότερα στον προορισμό σου. Εκτός αυτού όμως, θα μείνεις και με λίγα παραπάνω χρήματα στην τσέπη σου αφού σε αρκετές χώρες η συγκοινωνία είναι ακριβή σχετικά. Άλλωστε εκεί πας για να απορροφήσεις εικόνες και όχι για να είσαι κλεισμένος συνέχεια σε έναν συρμό ή αμάξι. Συνεπώς από το να πάρεις ταξί ή να περιμένεις λεωφορείο/μετρό για μια διαδρομή 5 λεπτών, καλύτερα να περπατήσεις.

Walking-in-the-City1

 

Απέφυγε τα τουριστικά εστιατόρια και καταστήματα

Όπως άλλωστε θα έχεις διαπιστώσει και ο ίδιος, οι τιμές στα μαγαζιά που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία είναι σχεδόν πάντα υψηλότερες από αυτές σε εκείνα που είναι κρυμμένα σε κάποιο σοκάκι ή μικρή γειτονιά της πόλης. Οι περισσότεροι τουρίστες επιλέγουν τα πρώτα. Με λίγο ψάξιμο όμως στο διαδίκτυο ή ρωτώντας τους ντόπιους, μπορείς πάντα να βρεις κάτι αρκετά πιο φτηνό, και συχνά καλύτερο, μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά. Εξάλλου μέσα στα must όταν επισκέπτεσαι μια χώρα είναι να δοκιμάσεις και το street food της στο «χέρι». Επίσης τα καταστήματα με αναμνηστικά είδη που δεν είναι τόσο προβεβλημένα, πολλές φορές έχουν μεγαλύτερη ποικιλία και ομορφότερα αντικείμενα.

SONY DSC

 

Ψάξου για οτιδήποτε δωρεάν παίζει στον προορισμό σου

Κι όταν λέμε δωρεάν δεν εννοούμε κακής ποιότητας. Οπουδήποτε και να πάτε πάντα θα υπάρχει κάτι να κάνετε ή κάπου να πάτε στο οποίο δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τίποτα. Οι περισσότερες μεγαλουπόλεις, αν όχι όλες, έχουν μουσεία, εκθέσεις και αξιοθέατα τα οποία δεν χρεώνουν είσοδο. Επίσης πάντα θα υπάρχουν εκδηλώσεις με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Για παράδειγμα σε αρκετά πάρκα του Λονδίνου μπορείτε να δείτε πολλά happenings, στην Ρώμη ο ίδιος ο δήμος διοργανώνει δωρεάν συναυλίες κλασσικής μουσικής κ.α.

2951494750-8922f5a1c9-b_54_990x660_201404231220

Advertisements

One thought on “5 tips για ενα οικονομικο ταξιδι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s